Logo fysio Den papendiek

"Herzog Medical is een innovatief Nederlands bedrijf. Vooruitstrevend. Topatleten, sportartsen en medici houden ons scherp. Wetenschappelijk onderzoek stelt ons in staat producten door te ontwikkelen. Wij weten als geen ander dat je alleen superieure compressie kunt bieden als deze individueel op de sporter afgestemd is. Door ons geavanceerde opmeetsysteem ben jij altijd gegarandeerd van een perfecte pasvorm!" -Herzog Medical

Herzog medical compressie kousen / tubes

Sinds kort zijn we de samenwerking aangegaan met Herzog Medical en zijn hun producten ook bij ons verkrijgbaar. Wij richten ons met name op de compressie kousen, deze kousen zijn nuttig voor een optimaal herstel tijdens en na een training en zijn ontwikkeld in de atletiek en hardloop wereld. Echter is gebleken dat de kousen ook therapeutisch erg nuttig kunnen zijn! Denk hierbij bijvoorbeeld aan scheenbeen-, kuit- of hielspoorklachten, maar ook zijn de kousen erg nuttig wanneer u last heeft van vocht in de benen. Kijk voor meer informatie op de website van Herzog Medical.

Let op: deze kousen zijn niet te gebruiken voor etalage benen! Neem voor deze klachten contact met ons op.


Zware benen, opgezwollen en gloeiende kuiten?

Vraag een wandelaar waar hij wel eens last van heeft en hij noemt al snel zware benen. Ze voelen dikwijls stram en warm aan en soms heeft de wandelaar last van zware, opgezwollen, gloeiende kuiten. Deze ongemakken staan het plezier voor wandelaars in de weg. Je kunt natuurlijk de benen hoog leggen of na afloop van de wandeltocht een masseur zoeken. Door het dragen van de Herzog Sport Compressiekousen voorkom je deze klachten en blijft wandelen leuk!

Herstel na inspanning

Tijdens langdurige inspanning, bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse, wordt spierweefsel afgebroken. Dat klinkt wat dramatisch, maar het is een normaal proces waarvan je weer snel herstelt. Een teveel aan afbraak is echter niet goed want spierweefsel is eiwit en eiwit bindt vocht aan zich. Het resultaat is dat er oedeem (vocht) ontstaat in de onderbenen. Tijdens de Vierdaagse is dit bij veel wandelaars op de derde en vierde dag heel duidelijk zichtbaar. Een teveel aan vochtophoping in de tussencelruimte betekent automatisch dat er geen sprake meer is van een optimale doorbloeding. Het terugtransport van het aderlijk bloed, met daarin opgenomen de afvalstoffen van het verbrandingsproces en koolzuurgas, wordt dan ook ernstig belemmerd.

Wandelen blijft leuk dankzij de Herzog Sport Compressiekousen